سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند ـ تبارک و تعالی ـ به دانیال وحی کرد :«دشمن ترین بندگانم نزد من، نادانی است که حقّ عالمان را سَبُک می شمارد و از پیروی آنان، تن می زند» . [امام سجّاد علیه السلام]
 
سه شنبه 89 آذر 2 , ساعت 7:58 عصر

اس ام اس های تخصصی «غدیر خم»

برخی از مطالبی که در کتب اهل سنت موجود است یا اعترافات برخی از علمای آنان را به صورت پیامک به همراه آدرس منبع در اختیار شما عزیزان قرار می دهم.

(البته جهت سهولت در یافتن این مطالب در کتب اهل سنت، ابتدا متن عربی را قرار می دهم تا علاقه مندان از شیعه و سنی بتوانند با مراجعه به کتب اهل سنت به صحت مطالب پی ببرند).

بخش اول

 

نزلت الآیة فی فضل علی بن أبی طالب علیه السلام، و لما نزلت هذه الآیة أخذ بیده و قال: «من کنت مولاه فعلی مولاه اللّهم وال من والاه و عاد من عاداه» فلقیه عمر رضی اللَّه عنه فقال: هنیئا لک یا ابن أبی طالب أصبحت مولای و مولى کل مؤمن و مؤمنة (مفاتیح الغیب، ج‏12، ص: 401)

پیامک 1. فخر رازی: این آیه (مائده،67)، درباره علی بن أبی طالب نازل شد. وقتی این آیه نازل شد، رسول اکرم (ص) دست علی را گرفت و گفت: هر کس من مولای او هستم علی مولای اوست. خدایا دوستان او را دوست بدار و دشمنانش را دشمن. سپس عمر به ملاقات علی رفت و گفت: گوارا باد بر تو ای پسر ابی طالب تو مولای من و مولای هر زن و مرد مومنی شدی. (مفاتیح الغیب، ج‏12، ص: 401)

 

 

پیامک 2. ابوحامد غزالی: حدیث غدیر، حجت قطعی است بر ولایت امیر المومنین (ع) و خلیفه دوم بعد از بیان قضیه غدیر و نصب حضرت علی (ع) برای خلافت، به ایشان تبریک گفت ... این‌که آقای خلیفه دوم به امیر المومنین (ع) تبریک می‌گوید، برای تسلیم و راضی شدن به خلافت حضرت علی (ع) است و حکم کرد بر این امر ... سپس، ریاست‌خواهی و ریاست‌طلبی، باعث شد که خلیفه دوم آنچه را که تسلیم او شده بود در روز غدیر خم، کنار بگذارد و پرچم خلافت را بالا گرفت و مخالفت خودش را با امیر المومنین (ع) اعلام کرد. (سرّ العالمین، ص483) / اگر بگویید: وی از این حرفش برگشته است در کدام کتابش و در کدام آثارش؟

 

 و هی مرتبة سامیة و منزلة شاهقة و درجة علیة و مکانة رفیعة خصه صلى الله علیه وسلم بها دون غیره، فلهذا صار ذلک الیوم یوم عید و موسم سرور لأولیائه.

پیامک 3. محمد بن طلحه شافعی: مراد از کلمه «مولا» در حدیث غدیر، در خلافت و امامت امیر المومنین (ع) بوده است و می‌گوید: مقامی بالا و جایگاهی بس رفیع و درجه‌ای برتر و موقعیتی والا را پیامبر اکرم (ص) ویژه علی قرار داد و برای أحدی غیر از او ثابت نیست. به همین دلیل، روز غدیر، روز عید و ایام خوشحالی است برای دوستان علی. (مطالب السئول، ص44)

 

هذا نص صریح فی إمامته و قبول طاعته. (تذکرة الخواص لسبط ابن الجوزی، ص39)

پیامک 4. سبط ابن جوزی: حدیث غدیر، نص صریحی است بر امامت علی و قبولی طاعت او بر همگان. (تذکرة الخواص، ص39)

 

 

کمیت شاعر :

و یوم الدوح دوح غدیر خم        أبان له الولایة لو أطیعا

و لکن الرجال تبایعوها              فلم أر مثلها خطرا منیعا

 

و لم أر مثل ذاک الیوم یوما * و لم أر مثله حقا اضیعا

تذکرة الخواص لسبط ابن الجوزی، ص30

 

پیامک 5. کُمیت شاعر: نبی مکرم (ص) در روز غدیر خم، ولایت علی را برای همگان آشکار کرد، اگر آن روز و ولایت علی را مردم گرامی بدارند. تمام مردم در روز غدیر با علی بیعت کردند. همانند روز غدیر خم، روز بزرگ و جلیلی ندیده‌ایم. سبط ابن جوزی: یکی از بزرگان و اساتید من نقل کرده که: شیخی در موصل، به نام عمر بن صافی این اشعار را خواند و خوابید و وقتی رسید به «خطرا منیعا»، در این حال آقا امیرالمؤمنین (ع) را در عالم رؤیا دید و فرمود: آیا من هم یک بیت بر شعر کُمیت اضافه کنم، عرض کردم بفرمائید: حضرت فرمودند: مانند روز غدیر، روز بزرگی ندیده‌ایم و مانند حقی که در روز غدیر ضایع شد و از بین رفت، حق ضایع شده تاکنون ندیده‌ایم. (تذکرة الخواص، ص30)

 

  

 

جمع على رضى الله تعالى عنه الناس فی الرحبة، ثم قال لهم: أنشد الله کل امرئ مسلم سمع رسول الله صلى الله علیه و سلم یقول یوم غدیر خم ما سمع لما قام، فقام ثلاثون من الناس و قال أبو نعیم: فقام ناس کثیر، فشهدوا حین أخذ بیده، فقال للناس: أتعلمون انى أولى بالمؤمنین من أنفسهم؟ قالوا: نعم یا رسول الله، قال: من کنت مولاه فهذا مولاه، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه، قال: فخرجت و کأن فی نفسی شیئا، فلقیت زید بن أرقم، فقلت له: انى سمعت علیا رضى الله تعالى عنه یقول کذا و کذا؟ قال: فما تنکر قد سمعت رسول الله صلى الله علیه وسلم یقول ذلک له. (مسند احمد، ج4، ص370 - مجمع الزوائد للهیثمی، ج9، ص104)

 

پیامک 6. علی، مردم را در رحبه جمع کرد و گفت: شما را سوگند می‌دهم هر کس در غدیر خم بوده و از زبان پیامبر اکرم (ص) در حق من، سخنی شنیده، برخیزد و شهادت بدهد. ابو طفیل می‌گوید: 30 نفر از مردم برخاستند. ابو نعیم می‌گوید: عده‌ای زیادی از مردم برخاستند. شهادت دادند که در روز غدیر، پیامبر اکرم (ص) دست علی را گرفت و به مردم گفت: آیا می‌دانید که من بر مومنین از خودشان سزاوارتر هستم؟ گفتند: بله، یا رسول الله. سپس حضرت فرمود: من بر هر کس ولایت دارم، علی هم بر او ولایت دارد ... . (مسند احمد، ج4، ص370)

 

 

 

فقام اثنا عشر بدریا، فقالوا نشهد إنا سمعنا رسول الله صلى الله علیه و سلم یقول یوم غدیر خم: ألست أولى بالمؤمنین من أنفسهم و أزواجی أمهاتهم؟ فقلنا: بلى یا رسول الله، قال: فمن کنت مولاه فعلى مولاه، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه. (مسند احمد، ج1، ص119)

 

پیامک 7. 12 نفر از صحابه که در جنگ بدر شرکت کرده بودند، در میان مردم در رحبه بودند برخاستند و شهادت دادند که نبی مکرم (ص) در غدیر خم، علی را برای خلافت نصب فرمودند. (مسند احمد، ج1، ص119)

 

 

آقای ابوبکر بزّار - متوفای 292 هجری که آقایان اهل سنت به او ارادت ویژه‌ای دارند - همین قضیه را نقل می‌کند که امیرالمؤمنین (علیه السلام) مردم را سوگند داد، هر کس که در غدیر خم، مطلبی درباره من از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) شنیده، برخیزد و شهادت بدهد. جالب این است که آقای بزار می‌گوید: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از اینکه فرمود: من کنت مولاه فعلى مولاه. دعا کرد و گفت: اللهم وال من والاه و عاد من عاداه و ابغض من أبغضه و انصر من نصره و اخذل من خذله.

 

پیامک 8. پیامبر اکرم: خدایا! دوست بدار هر کس که علی را دوست می‌دارد، و دشمن بدار هر کس را که او را دشمن می‌دارد، و بغض و کینه داشته باش به هر کس که بغض و کینه او را در دل دارد، و یاری کن کسی را که او را یاری می‌کند، و خوار گردان کسی را که او را خوار کند. (مجمع الزوائد، ج9، ص105)

 

 

و فی روایة لأحمد أنه سمعه من النبی ثلاثون صحابیا و شهدوا به لعلی لما نوزع ایام خلافته.

فقیه نامدار اهل سنت، مهندس کتانی در کتاب نظم المتناثر - که در احادیث متواتر است - ص194 همین قضیه را دارد.

 

پیامک 9. وقتی عده‌ای با علی منازعه کردند و ایستادند در برابر او، 30 تن از صحابه که در غدیر خم بودند، بلند شدند و شهادت دادند بر اینکه ما در غدیر خم بودیم و علی به دست نبی مکرم (ص) برای ولایت نصب شد.(مسند احمد، ج4، ص370)

 

 

در جنگ جمل - که در یک طرف آقا امیرالمؤمنین (علیه السلام) و امام حسن (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) و عمار و عبد الله عباس و دیگر شخصیت‌های برجسته و در طرف دیگر هم آقای طلحه و زبیر و عایشه هستند - امیرالمؤمنین (علیه السلام) کسی را فرستاد به سراغ طلحه و آمد خدمت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: نشدتک الله هل سمعت رسول الله یقول من کنت مولاه فعلی مولاه اللهم وال من والاه و عاد من عاده؟ قال: نعم، قال: فلم تقاتلنی؟ قال: لم اذکر. قال فانصرف طلحة.

 تو را به خدا سوگند می‌دهم! آیا شنیدی که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در حق من فرمود: من کنت مولاه فعلی مولاه ... ؟ گفت: بله، شنیده‌ام. حضرت فرمود: اگر شنیده‌ای، پس چرا با من می‌جنگی؟ گفت: یادم نبود. طلحه از پیش امیرالمؤمنین (علیه السلام) برگشت و رفت.

مستدرک الصحیحین للحاکم النیشابوری، ج3، ص371 - کنز العمال للمتقی الهندی، ج11، ص332 - تاریخ مدینة دمشق لإبن عساکر، ج25، ص108

 

پیامک 10. علی(ع) خطاب به طلحه در جمل: تو را به خدا سوگند می‌دهم! آیا شنیدی که پیامبر اکرم (ص) در حق من فرمود: من کنت مولاه فعلی مولاه ...؟ گفت: بله، شنیده‌ام. حضرت فرمود: اگر شنیده‌ای، پس چرا با من می‌جنگی؟ گفت: یادم نبود. طلحه از پیش امیرالمؤمنین (ع) برگشت و رفت. (مستدرک حاکم نیشابوری، ج3، ص371)

  

موفق باشید

 

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ